Login | Fa-ti cont

HotPolitia Veterinara - Politia Veterinara din Romania

Prin 2007 se discuta infiintarea unui organism care sa protejeze animalele si care sa aiba un statut legal la fel cu cel al Politiei. In 2008 s-au strans aproape 18.000 de semnaturi care sa sprijine proiectul si in acelasi an a aparut Politia Animalelor din Sectorul 1, dar al carui scop este acela de a "gestiona si proteja animalele fara stapan".

bob

Se pare ca mai avem de lucrat la capitolul oameni in uniforma care sa apere interesele animalelor din gospodarii. Daca poti fi amendat sau inchis pentru cruzimea fata de semeni, de ce sa nu existe si un cadru legal in care poti fi sanctionat pentru cruzimea fata de animale. Adevarat ca nici animalele strazii nu trebuie ignorate, dar cum ramane cu cele care sunt tinute in conditii insalubre, care nu sunt hranite sau care sunt chinuite voit sau nu de catre niste oameni care fie nu se pot ocupa de ele, fie nu stiu cum sa faca acest lucru.

Politia Animalelor locala are 3 birouri/departamente care se ocupa cu "Preventie maltrare", "Interventie si protectie" si "Medicina veterinara si relatii cu alte institutii de profil". Teoretic suna bine, practic e greu sa se auto-sesize si trebuie sa primeasca o reclamatie de la cetatenii bine-intentionati care vor sa denunte un act de cruzime, pentru ca apoi sa intervina.

Totusi, nu stau degeaba si, ca urmare a ideilor precoce nascute in instutie, de prin februarie in zona Parcul Kiseleff, Soseaua Nordului si Parcul Herastrau sunt disponibile pungi si manusi de unica folosita adresate proprietarilor de caini, care ar trebui sa le foloseasca pentru a curata dupa patruped. O astfel de masura, poate fi primita cu entuziasm... doar de entuziasti, deoarece lupul isi schimba parul, dar naravul ba. Si nu vad cum dintr-o data oamenii isi vor schimba obiceiurile.

Mai intai trebuie sa ne schimbam modul de a gandi, abia apoi ne vom putea "permite" o adevarata politie a animalelor, cand nu ni se va parea un favor imens ca tinem animale de companie si cand nu vom trata animalele din ograda ca pe niste obiecte al caror "termen de garantie" poate expira.

Serviciul Politia Animalelor

Soseaua Odai 3-5, Sector 1
Telefon: 021 490 40 07

Daca vrei sa afli cum se descurca altii cu politia animalelor poti urmari pe Animal Planet emisiunea Politia Veterinara din Houston de luni pana vineri de la 17.00 si 22.00 si in weekend de la ora 23.00 si incepand din septembrie Politia Veterinara din Philadelphia.

1 comentariu vrei sa comentezi?

HungWeaver HungWeaver 07:29 on 12 Decembrie
0
|
#1. Am auzit că spitalul

Am auzit că spitalul va avea departamente de obstetrică și ginecologie, neurologie, dermatologie, oncologie și boli de inimă. Deși un proiect finanțat de stat, pacienții nu vor fi tratați gratuit. Cu toate acestea, intervențiile chirurgicale și asistența medicală vor fi cu până la 20% mai ieftine decât în clinicile veterinare private. https://www.writemyessay24h.net


Bucuresti

14°C Light Rain


Follow me facebookTwitter  

Animale urbane

Care crezi ca va fi viitoarea gripa?
|Rezultate|Alte sondaje

Povestiri urbane

In ce "mit urban" crezi cel mai mult?
|Rezultate|Alte sondaje

Newsletter