Login | Fa-ti cont

HotCele mai nostime animale din lume: gesturi pe care le imprumuta oamenii de la animale

Multe dintre gesturile pe care le folosim in viata de zi cu zi sunt inspirate sau imprumutate, intentionat sau nu, din comportamentul animalelor. Nu degeaba avem atat de multe apelative care fac referire la patrupede. Nu trebuie decat sa va aduceti aminte cand ati folosit ultima data unul dintre urmatoarele expresii nu tocmai frumoase: vaco!, boule!, porcule!, scroafo!, magarule!, pentru a atrage atentia cuiva ca se comporta ca atare.  

Caine si stapan

Gesturile pe care le imprumutam de la animale sunt mult mai numeroase, iata cateva exemple:

Scuipatul (sau flegmatul) - este unul dintre cele mai raspandite gesturi printre "baietasi" si de multe ori este repetat cu sfintenia unui ritual. Popularitatea lui este un mister. Unii spun ca este un tic care apare in urma consumului excesiv de seminte la scara blocului, altii sunt de parere ca baietii scuipa pentru a-si demonstra potenta. Dar, intocmai ca in regatul animalelor, scuipatul este folosit foarte des in conflicte si, de obicei, premerge lansarea unui atac mai violent cu pumnii sau cu picioarele. La fel se intampla si intr-o bataie intre pisici sau atunci cand o camila se simte amenintata - aceasta isi improasca "dusmanul" cum un amestec de saliva si voma pentru a-l speria si pentru a-i distrage atentia. 

Miorlaitul (sau "pisiceala") - este o practica raspandita aproape in exclusivitate in randul fetelor, numite din acest motiv "pisipoance". Dex-ul ne spune despre aceasta practica ca este sinonima cu: "a vorbi, a plange cu glas subtire si tanguitor, a se smiorcai". Fetele invata tehnica "pisicelii" de la pisici, bineinteles, pentru ca stiu pe pielea lor cum functioneaza procesul: miorlai un pic si primesti toata atentia de care ai nevoie. Este o tehnica de manipulare de tip felin, doar se stie ca pisicile conduc lumea.    

Hibernatul (in special la birou) - este practicat pentru conservarea energiei: in loc sa muncesti, doar te prefaci. Intocmai ca ursul carpatin, lucratorul mioritic are o perioada in care nu face decat sa migreze de la un culcus la altul, adica de acasa la birou. La birou evita sa-si fac munca pentru care este platit pentru a-si pastra puterile. In acest sens, in loc de munca se presteaza: zuma, solitare, messenger, vizionari de virale si pauze lungi de tigara.       

Scormonitul (prin lucrurile colegului de birou sau ale partenerului de viata) - curiozitatea se intalneste in aceeasi masura atat la animale, cat si la oameni. Ratonul si bursucul scormonesc prin gunoaiele oamenilor pentru a gasi hrana, pe cand oamenii imprumuta acest obicei pentru a gasi materie prima pentru pentru ceva mult mai putin nobil: barfa / suspiciuni. Indiferent ca este vorba de colegii de birou mai bagaciosi si intruzivi, care atunci cand nu esti atent iti scormonesc prin arhiva de messenger sau prin mailuri, sau de paparazzi care se tin scai de vedete urmarindu-le peste tot cu obiectivele lor, acest obicei este unul deopotriva neplacut si raspandit.      

Maimutaritul - daca pisiceala era o practica exclusiv feminina, maimutaritul este o practica exclusiv masculina, care functioneaza cam pe acelasi principiu: dorinta de atentie. Multi masculi au impresia ca simtul umorului, atat de apreciat de genul feminin, se traduce prin maimutareli si scalambaieli prostesti. Poate ca in regatul maimutelor acesta da roade, dar de obicei nu si in cazul "primatelor urbane".

Salivatul (la pachet cu holbatul si fluieratul) - a nu se confunda cu scuipatul. Am invatat de la Pavlov cum sta treaba cu salivatul la specia canina. Din viata in "jungla urbana" am invatat ca la fel sta treaba si la oameni, cel putin la cei de genul masculin. Din pacate se manifesta in cu totul alte conditii. De exemplu, se ia pisipoanca de la punctul doi si se plimba prin fata scuipatorului de la punctul unu, scuipatorul (care are deja un fetis in ceea ce priveste saliva) va incepe sa saliveze vizibil, in timp ce se holbeaza si, dupa ce scapa de excesul de saliva prin gestul camilei, va lansa un tril de privighetoare. Seamana cu un ritual de imperechere, insa la om efectul este unul opus, pentru ca pisipoanca va recunoaste comportamentul de animal necivilizat si va lansa unul dintre apelativele pomenite la inceput: porcule! De fapt, "animal pavlovian" s-ar potrivi mai bine. Pentru a descoperi mai multe gesturi pe care oamenii le imprumuta de la animale, puteti urmari emisiunea Cele mai nostime animale din lume pe Animal Planet, de luni pana vineri la ora 08.00 si in weekend de la 11.00.

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Bucuresti

14°C Light Rain


Follow me facebookTwitter  

Animale urbane

Care crezi ca va fi viitoarea gripa?
|Rezultate|Alte sondaje

Povestiri urbane

In ce "mit urban" crezi cel mai mult?
|Rezultate|Alte sondaje

Newsletter