Login | Fa-ti cont

HotGalapagos: Alain Robert sau omul paianjen

Insulele Galapagos reprezinta o lume complet diferita de restul planetei, unde locuiesc fiinte ce nu pot fi regasite in nici un alt loc. Ar putea avea cormorani la fel ca oricare altii, doar ca cei de pe Galapagos nu pot zbura.

Asa si Alain Robert ar putea fi un om ca oricare altul, chiar si un alpinist obisnuit, insa faptul ca prefera sa escaladeze zgarie-nori fara a folosi echipament de protectie il face mai special. Motiv pentru care este cunoscut international sub numele de Spiderman.Prima lui escalada a fost una intamplatoare, la varsta de 12 ani a ramas incuiat pe afara si in loc sa-si astepte parintii a preferat sa ajunga acasa urcand pe cladire.

Aventurile lui Alain nu au fost fara repercusiuni si majoritatea escapadelor sale pe fatadele cladirilor sau turnurile se termina cu arestarea lui. Dar si in ropote de aplauze, deoarece toti cei ce au norocul sa-l vada pe alpinist in actiune nu se pot abtine sa nu il admire.

alain robert alain robert
Sursa foto

Cum recunoaste si singur, sa te cateri fara echipament de siguranta nu este ceva facil ce trebuie repetat acasa. Iti trebuie mult curaj si sa fii pregatit tehnic si fizic pentru o astfel de experienta. Iar norocul nu a fost mereu de partea lui, in 1982 suferind 2 accidente grave in urma carora a ramas cu vertigo (ameteli permanente) si cu 60% handicap locomotor.

 Totusi, asa cum spune pe site-ul sau atunci cand vine vorba de pasiune, poti invinge orice.

"Climbing is my passion, my philosophy of life. Although I suffer from vertigo, although my accidents left me disabled up to 66%, I have become the best solo climber."

Spiderman a imbinat alpinismul urban cu cel clasic si a continuat sa escaladezi cladiri, ajungand la 85 de giganti, dar si Alpii Francezi, pentru a-si imbunatati tehnica. In portofoliul lui gasim Turnul Eiffel, Opera din Sydney, Turnurile Petronas din Kuala Lumpur, hotelul Marriott din Varsovia, Banca Nationala din Abu Dhabi, Empire State Building si cladirea New York Times, pe care a urcat-o purtand un tricou al carui mesaj promova ecologia.Alain Robert nu escaladeaza cladiri doar pentru distractie, o parte din aventurile lui avand un rol caritabil, ca de exemplu cand a adunat 150.000 de dolari urcand pe cladirea Fundatiei Sabah din Borneo.

In total Spiderman a escaladat peste 100 de cladiri, turnuri si monumente si cu siguranta nu se va opri aici.

Emisiunea Galapagos de pe Animal Planet iti va oferi sansa de a afla tot felul de povesti interesante despre animale rare si care fac lucruri de necrezut, asemeni lui Spiderman, sambata de la 17.00 si in reluare lunea de la 9.00.

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Click aici ca sa adaugi un comentariu

Bucuresti

14°C Light Rain


Follow me facebookTwitter  

Animale urbane

Care crezi ca va fi viitoarea gripa?
|Rezultate|Alte sondaje

Povestiri urbane

In ce "mit urban" crezi cel mai mult?
|Rezultate|Alte sondaje

Newsletter