Login | Fa-ti cont

HotVanatorii de mituri: cum sa "demontezi" o iluzie optica

Folosind Photoshop aparent. Dar pentru asta iti trebuie ceva indemanare sau cel putin un simt al observatiei foarte bun. Si sa poti rezista holbandu-te la ecran pana cand mitul iluziei optice incepe sa crape.

O imagine ce a pus la testare perceptia internautilor este cea de mai jos. Cate culori vedeti?

iluzie

Daca ati zis 4 va inselati, in realitate sunt doar 3, deoarece spiralele verzi si albastre au aceeasi culoare. Raspunsul consta in faptul ca apreciem culorile in functie de culorile de fundal, de mediul ce-l inconjoara. Se pare ca dungile nu sunt continue, adica portocaliul nu trece prin "albastru", iar rozul nu trece "prin verde". Combinata cu ideea de spirala, imaginea reuseste sa ne pacaleasca privirea si creierul, obisnuit se pare sa completeze singur spatiile "goale de informatie".

Imaginea de mai sus a fost demitizata aici, complet cu ghid de infrangere a pattern-ului inselator, si provine de pe site-ul ilustratorului Akiyoshi Kitaoka, unde veti gasi o serie de iluzii optice foarte interesante. Alte iluzii care sa va testeze veti gasi aici, sub diferite forme de la grafica la cuvinte.

Daca vreti sa vedeti mai multe mituri testate puteti urmari emisiunea Vanatorii de mituri de pe Discovery Channel de luni pana vineri de la 8.00 si 14.00.

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Bucuresti

14°C Light Rain


Follow me facebookTwitter  

Animale urbane

Care crezi ca va fi viitoarea gripa?
|Rezultate|Alte sondaje

Povestiri urbane

In ce "mit urban" crezi cel mai mult?
|Rezultate|Alte sondaje

Newsletter