Login | Fa-ti cont

HotMeserii murdare: gunoier

Exista meserii mai placute si unele deloc placute, iar printre cele din urma se numara si cea de gunoier. Stiu, din auzite, ca, sub ochii de copil, gunoierul era un personaj tare misterios care umbla toata ziua prin oras pe un camion mare, lucru ce parea oarecum cool.

Totusi, mirajul jobului de gunoier s-a risipit de indata ce mireasma de dupa colectare a resturilor menajere se instala pe strazi si in nari.

Cu bune sau rele, ceea ce face un gunoier este indispensabil in ziua de astazi cand evolutia societatii ne-a indreptat catre un consum cat mai mare de preparate ambalate in diverse pungi si cartoane si ne-a indepartat de gospodaria traditionala, unde nimic nu se pierdea, totul se refolosea.

Acum, la oras avem nevoie de oameni care sa ne ajute sa scapam de resturile zilnice care numai a gradini de flori nu miros uneori.

Ce face un gunoier

La salubritate, pe camion, lucreaza mai multi oameni, soferul si inca unul sau doi resposabili cu colectarea gunoaielor ce urmeaza a fi transportate la mirificul loc denumit groapa de gunoi. Teoretic in situatiile in care se recicleaza, gunoiul trebuie transportat in camioane diferite si dus o parte la centrele de reciclare, iar doar cel menajer dus la groapa.

Gunoierul vine, ia gunoiul de locul stabilit si il transporta mai departe. Nu face curat pe strada si nu vine la usa sa te intrebe daca nu cumva ai ceva de aruncat in pubela.

Ce iti trebuie pentru a fi gunoier

Un simt al miros rezistent, daca nu inexistent. Pe langa asta, studiile nu sunt o mare filosofie si trebuie sa fii absolventul gimnaziului, minim. Si trebuie sa ai forta fizica si rezistenta necesara pentru a sta 8 ore pe camion si a cara pubele. Lipsa unui cazier ar adauga o bulina alba la anumite companii.

Cerintele nu sunt dificile, dar nici jobul nu este de vis.

Poti afla mai multe despre Meserii murdare pe Discovery Channel, duminica la ora 20:00.

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Bucuresti

14°C Light Rain


Follow me facebookTwitter  

Animale urbane

Care crezi ca va fi viitoarea gripa?
|Rezultate|Alte sondaje

Povestiri urbane

In ce "mit urban" crezi cel mai mult?
|Rezultate|Alte sondaje

Newsletter