Login | Fa-ti cont

HotPovestiri socante: un oras mai mult decat poluat

Banuiam in sufletele noastre ca locuim intr-un oras poluat, doar ca nu stiam exact cat de poluat este. Se pare ca din 2003 Bucurestiul a depasit limitele admise, in ideea ca poluarea ar fi o chestie admisibila.

Putem da vina pe multe lucruri, pe salubrizarea defectuoasa, pe traficul intens si pe lipsa spatiilor verzi. In 2005 aveam 275 de tone de praf pe metru patrat, pe care il purtam cu grija pe noi si in plamani. Acum avem mai mult daca anul trecut cifra ajunsese la 400 de tone, parcul auto s-a marit si nu putem spune ca avem parte de un oras curat.

Iar pe post de refugiu avem doar 2,5 metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor. Cam putin avand in vedere ca suntem in jur de 2 milioane de locuitori. In ultimii ani, am reusit sa reducem spatiul verde cu 17 milioane de metri patrati pentru a face loc pentru cladiri de birouri, care polueaza, pentru parcari unde sa lasam masinile care polueaza si pentru mini-fabrici, care polueaza si ele.

Dar avem noroc, cel putin in perioadele electorale, cand de dragul unei campanii cu succes, primarii ne bucura cu spatii verzi, mici parculete si oaze de verdeata. Mai un copacel acolo, mai o bancuta dincolo, un strat de flori aici si iaca, se face ceva pentru oras. Cat de mici si branduite cu numele primarului, dar simtim o schimbare.

Solutiile ar fi multe si bune, dar unde sa se mai incropeasca spatii verzi, daca se sacrifica spatiile existente pentru cladiri, iar traficul este o problema fara solutie de ani buni, iar santierele pentru pasajele menite sa fluidizeze traficul adauga si ele la coeficientul de poluare. Orasul este o poveste socanta fara solutii, din care vom supravietui cu greu.

Sau daca ne-am transforma in mutanti pregatiti pentru poluare, ne-ar merge mai bine. Daca am avea verdeata la purtator, am respira mai bine si daca in loc de picioare am avea roti, nu am mai avea nevoie de masina. Speram totusi ca nu este nevoie si ca poluarea nu ne va altera structura.

In fiecare sambata de la ora 21.00 puteti urmari pe Discovery Channel emisiunea Povestiri socante ce prezinta cazurile unor oameni afectati de poluare si de mediul in care traiesc.

2 comentarii vrei sa comentezi?

vasile 01:57 on 12 Septembrie
2
|
#1. fain textu', da cred ca e mica eroare

poate e vorba despre xxx tone pe kilometru patrat, ca pe metru patrat e cam nasol.


tom001 03:31 on 04 Mai
0
|
#2. processing

now, Keji Shi often wearing "Brooklyn metal participate Cheap louis vuitton handbags in various activities Louis vuitton bag outlet Apart from a few broken teeth, the "rogue" state of health is generally good

the Discovery News quoted a special project director of the Woods Hole Oceanographic Institution David Gallo as saying: "We are still processing some data, but the elements lv handbags of a 3D (three dimensional) map is already there The Christmas tree is 2 Kansas jackpot lottery ticket sold location is not yet known from Dog care has survived

but some families can not afford to pay burial expenses, the corpse will be taken over by the county townS


Bucuresti

14°C Light Rain


Follow me facebookTwitter  

Animale urbane

Care crezi ca va fi viitoarea gripa?
|Rezultate|Alte sondaje

Povestiri urbane

In ce "mit urban" crezi cel mai mult?
|Rezultate|Alte sondaje

Newsletter