Login | Fa-ti cont

HotVanatorii de mituri: poti castiga la alba-neagra?

Jocul de alba-neagra a avut un succes rasunator la inceputul anilor '90. Se gasea la orice colt de strada, la orice gaura de metrou, in piete si la intrarea in magazine. Era ca o molima de asta are, asta n-are, care e castigatoare care rivaliza cu conturile frauduloase de economii.

Iti furau ochii cartile ce se miscau cu viteza sunetului sau capacele marcate. Aveai impresia ca daca stai sa observi suficient timp jocul, te prinzi de reguli si dupa cu siguranta vei ghici mereu de fiecare data. Era ca o provocare pentru spiritul de observatie si memoria vizuala a oricui, doar ca era o provocare pe bani. Pe banii tai, desigur.

Devenea si o obsesie, fiind un joc de noroc fiind lesne de inteles de ce te prindea asa usor. Adrelina crestea, frustrarile se intensificau si trebuia sa castigi la un moment dat. Alba-neagra este un veritabil mit, mai ales partea cu castigul. S-au tot pierdut bani, dar nu am auzit niciodata ca s-ar fi si castigat.

Problema a devenit atat de mare si numarul oamenilor inselati crestea de zor, asa ca politia s-a vazut nevoita sa recurga la masuri drastice. Sanctiunile se aplicau celor ce organizau jocurile de alba-neagra, cat si celor ce participau. Asa ca daca te duci sa te plagi ca ai fost inselat, esti numa bun de primit si o amenda pentru credulitate. Sincer acum, cum ai putea sa joci crezand ca ai sanse de castig. In jocurile de noroc exista o singura regula the house always wins.
Si dealerii isi permiteau sa te duca de nas vreo doua incercari, pana cand puneai pe masa economiile de-o viata. Si nu putini sunt cei ce au picat in aceasta capcana. Adevarat ca acum cazurile sunt mult mai rare, suficient cat sa para o amintire din timpurile gri ale anilor '90, dar pericolul este la fel de mare.Dupa cum arata si filmuletul de mai sus, nu poti castiga la alba-neagra, decat daca esti dealer. Daca vrei sa afli mai multe despre mituri si daca sunt sau nu adevarate, poti urmari emisiunea Vanatorii de mituri de pe Discovery Channel de luni pana vineri de la 8.00 sau 14.00.

1 comentariu vrei sa comentezi?

Daniel 11:08 on 09 Septembrie
0
|
#1. white - black

Imi aduc aminte, ca o data la alba-neagra, castigase un tip si facea ca totul sa para foarte simplu.
A doua zi cand am trecut pe acolo, tipul ala era doar momeala, si facea parte din gasca celor ce organizau alba-neagra.
Daca cumva erai pe plus si vroiai sa pleci, veneau niste gorile si te obligau sa mai joci o data, astfel nu aveai nici o sansa sa pleci cu bani din moment ce ai intrat in hora. Trist...


Bucuresti

14°C Light Rain


Follow me facebookTwitter  

Animale urbane

Care crezi ca va fi viitoarea gripa?
|Rezultate|Alte sondaje

Povestiri urbane

In ce "mit urban" crezi cel mai mult?
|Rezultate|Alte sondaje

Newsletter