Login | Fa-ti cont

Meserii murdare: lucrand la call center sau purgatoriul nevrotic

Exista meserii murdare ce se vad pe haine sub forma unor pete suspecte de la diverse substante la fel de suspecte si exista meserii murdare ce se vad in privirile intunecate ale oamenilor. Cum este cazul celor de la relatii cu clientii. Hipnotizati si pe veci fermecati de ce le-a fost dat sa auda peste zi, sunt prinsi in transa intre a se intinde pe jos de ras si a se ascunde plangand intr-un colt.

Sa lucrezi la call center ni se pare asa o chestie simpla, banala si plictisitoare. De parca ar putea sa o faca si maimutele antrenate. Insa cand avem si noi, printr-o aliniere sinistra a astrelor, parte de o zi in care functionam pe post de om de la call center, atunci descoperim ca de fapt "plictisitor" chiar nu este cuvantul potrivit.

Nu este cea mai murdara meserie, implica statul la birou, in fata unui calculator si gestionarea apelurilor de la clienti. Nu e vorba de murdarie fizica, doar psihica, deoarece mintea umana este mai complexa si mai intortocheata decat s-ar astepta oricine si de la telefon la telefon ajungi sa-ti faci creierii terci.

Problemele pe care le avem sunt dincolo de orice predictii, simulari sau training-uri si unele pornesc de la faptul ca uitam sa bagam aparatele in priza, nu citim instructiunile si ne precipitam in apasatul butoanelor. Acele manuale si seturi de instructiuni sunt pentru cei ce nu stiu numarul de la call center, evident.

Sa lucrezi cu oamenii este placut, daca ai fi pasionat de sociologie fiecare apel sau intalnire ar fi un mic studiu de comportament, personalitate, nevroze, ticuri, psihoze, manii, factori de stres, grad de iritabilitate si disponibilitatea de a interactiona calm cu alte persoane.

Totusi, daca vreti sa aflati mai multe despre meserii cu adevarat murdare, atunci diseara pe Discovery Channel de la ora 20.00 se difuzeaza emisiunea Meserii murdare. Emisiunea va contine raspunsul la cea de-a doua intrebare a zilei, prima fiind din Cum se fabrica de la 19.30.

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Bucuresti

14°C Light Rain


Follow me facebookTwitter  

Animale urbane

Care crezi ca va fi viitoarea gripa?
|Rezultate|Alte sondaje

Povestiri urbane

In ce "mit urban" crezi cel mai mult?
|Rezultate|Alte sondaje

Newsletter