Login | Fa-ti cont

In lupta cu daunatorii: pe net

Viata noastra pe Internet e populata de tot felul de daunatori. Nu trece o zi fara sa muste sau macar sa intepe, fara sa lase dare lipicioase sau macar fara sa bazaie in apropierea noastra. Si nu e vorba de bugs. Asta e treaba programatorilor.  Insecticid? Ar insemna sa deconectam calculatorul de la net. Inspaimantatoare perspectiva, nu-i asa?

Mustele internautice bazaie unde nu te astepti. Scriu pe forumuri sub protectia anonimatului, pun comentarii acide, fac misto-uri gratuite. Nu sunt daunatoare, dar sunt enervante. De fiecare data cand pocnesti una mai apar zece. Vorbesc mult si uneori fara sens, bazaie prin retelele sociale, pun o gramada de linkuri, fac zgomot si vor sa se faca vazute.

Mai rau e cu capusele. Fac cate-o obsesie, se infig bine in cineva si raman acolo pana-i sug respectivului toti nervii. Fiecare blog sau site are capusele lui. Comenteaza aproape la fiecare post, insista, ajung sa-i cunosca pe bloggeri mai bine decat ii cunosc prietenii lor. cateodata se intampla chiar sa suga suficient sange incat bloggerul respectiv sa se enerveze atat de tare incat sa-si bage blogul in convalescenta prelungita.

Paienjenii se intind peste tot. Fac o plasa, un grup bine definit, in care daca ai picat inocent esti mort. Te mananca de viu. Nu e deloc bine sa pici acolo, doar ca plasa e subtila si nu se vede mereu.

Tantarii pisca si pleaca. Bazaie un pic, musca si se duc fericiti spre alte site-uri. Nu te afecteaza pe termen lung, dar doare un pic pe moment. Te mananca sa faci ceva, dar tantarul a migrat deja spre alte bloguri mai calde.

In schimb, furnicile sunt mici si nu atat de daunatoare. Harnicute, consuma tot ce gasesc, analizeaza si iau lucrurile foarte in serios. Nu se joaca de-a internetul dar uneori seriozitatea lor e enervanta. Face si bloggerul o glumita mai mult sau mai putin inspirata si se gasesc treizeci de furnicute care sa intoarca pe toate partile problema.

Mai rau e cu sobolanii. Se ascund, trimit spam, colecteaza baze de date si te trezesti apoi cu o gramada de mailuri urat mirositoare a publicitate ieftina. E greu sa scapi de ei, cand zici ca ai report as spam o adresa, apar alte zece care te-au gasit "intamplator". Nici gandacii nu-s mai simpatici. Iti invadeaza spatiul vital de pe internet, se inmultesc repede si-ti dau add in orice coltisor virtual te-ai ascunde.

Uita-te la In lupta cu daunatorii pe Discovery Channel. Glumim noi glumim cu cei virtuali, dar nu-i usor nici sa scapi de cei reali.

1 comentariu vrei sa comentezi?

CandeaSorin CandeaSorin 00:53 on 16 Noiembrie
0
|
#1. Comentariu nou

Foarte amuzant postul.
Am ras 5 minute dupa ce am terminat de citi.
Apropo de emisine.
O emisiune interesanta.


Bucuresti

14°C Light Rain


Follow me facebookTwitter  

Animale urbane

Care crezi ca va fi viitoarea gripa?
|Rezultate|Alte sondaje

Povestiri urbane

In ce "mit urban" crezi cel mai mult?
|Rezultate|Alte sondaje

Newsletter