Login | Fa-ti cont

Radiografia unui dezastru: Ploaie in Bucuresti = inundatie

Strainii care vor nimeri in Bucuresti pe timp de ploaie nu vor intelege de ce i se spune capitalei Romaniei micul Paris, cand ar trebui sa i se spuna marea Venetie. Parisul este renumit pentru reteaua de canale de sub pamant, pe cand Bucurestiul pare un oras care n-a auzit in viata lui de la Bucur incoace de gura de canalizare, ci mai degraba isi transforma strazile in canale pe care, daca culoarea apei nu ar fi maro, te-ai astepta sa apara, pe ritmuri de manele, si gondolierii de Bucuresti.

In mod paradoxal apele si canalele bucurestene sunt administrate de fracezi, care probabil se distreaza de minune atunci cand mai aud pe cineva spunand Bucurestiului micul Paris. Pe site-ul Apanova veti gasi masuri impotriva caniculei, insa nici o masura impotriva inundatiilor, deci pesemne ca sunt ele insile o masura secreta impotriva caniculei prin infundarea gurilor de canal.

Inundatie in Bucuresti Venetia
marea Venetie                                                                               Venetia

Ploaia si efectele ei asupra Bucurestiului au dus si la lansarea unei noi mode, acum din casa oricarui bucurestean nu lipseste perechea de cizme "de guma", asa cum aveau bunicii la tara pentru vremurile ploioase cand se faceau peste tot balti, ca asa e la tara, nu sunt asfaltate strazile, dar se pare ca nici la oras nu ne foloseste prea mult asfaltul. Zilele ploioase din Bucuresti se desfasoara mereu dupa acelasi scenariu prost: se aduna norii deasupra Bucurestiului, soferii intra intr-o stare de frenezie, se creaza blocaje si accidente, apoi ploaia incepe sa cada, statiile de metrou se inunda, strazile se umplu de apa, la fel si casele oamenilor care n-au norocul sa stea pe o strada asfaltata, canalele dau pe dinafara, reportaje cu oameni plangand dupa casele pierdute la care au muncit toata viata, stiri cu reporteri pe teren scufundati in balti pana la brau, masini abandonate in balti care le ajung pana la geamuri etc, etc.Dar Bucurestiul are o istorie veche in ceea ce priveste inundatiile, insa atunci aceastea erau cauzate de Dambovita, nu de ploi si de incompetenta primarilor. Din pacate ploile bucurestene nu mai sunt de mult motive de inspiratie pentru poeti sau pentru plimbari romantice sub o umbrela, ci adevarate dezastre. Poate doar Cantecul ploaiei al lui Macedonski mai ramane valabil si acum:
Ploua, ploua,
Ploua cat poate sa ploua.
Cu ploaia ce cade, m-apasa
Durerea cea veche, cea noua…
Afara e trist ca si-n casa,
Ploua, ploua.


Deseara incepand cu ora 21:00 pe Discovery Channel poti urmari cum s-a produs una dintre cele mai mari explozii de artificii din Europa in cadrul emisiunii Radiografia unui dezastru: Explozie in Enschede (Olanda). Urmareste cu atentie emisiunea deoarece va contine raspunsul la prima intrebare a zilei. Iar de la ora 22:00 poti urmari cum visurile in tari straine devin cosmaruri cumplite in emisiunea Paradisul pierdut, din care se va inspira cea de-a doua intrebare a zilei.

Intrebarile vor fi postate dupa terminarea emisiunilor, asa ca nu uitati sa fiti cu ochii pe Radiografia unui dezastru si Paradisul pierdut de astazi, 11 noiembrie.

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Bucuresti

14°C Light Rain


Follow me facebookTwitter  

Animale urbane

Care crezi ca va fi viitoarea gripa?
|Rezultate|Alte sondaje

Povestiri urbane

In ce "mit urban" crezi cel mai mult?
|Rezultate|Alte sondaje

Newsletter