Login | Fa-ti cont

La un pas de moarte: pe stadion

Pe stadioane chiar au murit oameni, nu executati de dictatori, ci batuti de "suporteri", de jandarmi sau de soarta, atunci cand din prea multa pasiune sau dezamagire le-au plesnit inimile sau vasele de sange. Din fericire, mortile pe stadioanele romanesti sunt mai rare, decat, sa zicem, cele de pe stadioanele din America Latina, dar asta nu inseamna ca stadionul romanesc este un loc sigur, mai ales atunci cand au loc meciuri de orgolii, intre galerii, si nu de fotbal, intre echipe. Pe stadion esti cam tot timpul la un pas de moarte.

La un Steaua - Dinamo, de exemplu, de obicei este mai spectaculos ce se intampla in tribune, unde gazdele, jandarmii, s-au inchis in defensiva, pentru ca oaspetii, galeria (nu prea conteaza care), ataca fara intrerupere.

Pentru meciul din tribune nu se foloseste balonul rotund, ci scaunul rupt, torta, materialele pirotehnice si canistra de gaz lacrimogen, care se arunca dintr-o parte in alta prin tehnica kick the can. Pentru pauzele de hidratare, efortul depus fiind imens de ambele parti, se folosesc tunurile cu apa, astfel toata lumea isi primeste portia, chiar si cei care nu o vor.

Meciul este intens, continua si la pauza si in afara terenului si in mijloacele de transport in comun, uneori si la spital. Aici jandarmii sunt in deplasare si galeriile au avantajul ca sunt familiarizate cu terenul; de exemplu, stiu ce borduri sa desprinda si cum sa le foloseasca pentru a crapa scutul sau casca jandarmului - pentru a lasa apararea descoperita.

2 1
sursa foto

Spectatorii normali, care au venit sa vada meciul de pe teren (ghinion!) trebuie sa ia si ei parte la joc, vor, nu vor, nu conteaza. Orice intervine intre jandarmi si galerie este distrus, e o regula care poate fi confirmata de gardurile de protectie de pe teren, dar si de masinile RATB sau personale care au avut proasta inspiratie sa nimereasca intre "fundasi" si "atacanti", devenind automat mijlocasi. Se stie ca prin mijlocasi trec toate pasele, adica prin geamuri trec lejer borduri si alte corpuri dure. Iar suporterii pasnici trebuie sa se fereasca de toate obiectele contondente care zboara pe deasupra lor, ca la ratele si vanatorii.   

Jandarmeria are si ea jucatorii ei de valoare, cu o viteza deosebita, de cursa lunga si care de cele mai multe ori joaca la intimidare: jandarmeria calare, iar atunci cand acestia isi fac intrarea pe teren se stie ca meciul este aproape de sfarsit.

Exista si reguli antidopaj, magazinele din jurul terenului nu au voie sa vanda licori care lubrifiaza instinctele agresive, dar galeria vine bine lubrifiata de acasa, de prin puburi si carciumi. Pe drum se antreneaza si-si fac incalzirea cu semnele de circulatie, cu cosurile de gunoi si cu fraierii care nu stiu raspunsul la intrebari esentiale si de bun-simt, cum ar fi: Cine sare? Cine sare? sau care nu se asorteaza cu insemnele si culorile de pe fularele lor - cum sa fii atat de ignorant...

La emisiunile de dupa meci comentatorii si cei care dau declaratii nu sunt oameni din lumea sportului, ci Christian Ciocan, Marius Militaru, Gigi Corsicanu' sau Tweety

Vorba lui Puya: "Ne place sportul, jucam fotbal, noi/ Dupa meciuri se termina cu box, asa-i la noi."

Nu uitati ca diseara de la ora 21.00 se difuzeaza Eroi adevarati, episod ce va contine raspunsul la prima intrebare a serii, iar de la ora 22.00 incepe emisiunea La un pas de moarte, care va contine raspunsul la intrebarea numarul doi.

2 comentarii vrei sa comentezi?

marian 19:03 on 03 Decembrie
0
|
#1. parere

esti praf.foarte prost articolul


inVision inVision 00:03 on 05 Decembrie
0
|
#2. Comentariu nou

apreciez sarcasmul din aceste articole ;)
GJ!


Click aici ca sa adaugi un comentariu

Bucuresti

14°C Light Rain


Follow me facebookTwitter  

Animale urbane

Care crezi ca va fi viitoarea gripa?
|Rezultate|Alte sondaje

Povestiri urbane

In ce "mit urban" crezi cel mai mult?
|Rezultate|Alte sondaje

Newsletter