Login | Fa-ti cont

Planeta extremelor: incalzirea globala afecteaza Bucurestiul

Iarna aceasta a fost una plina de surprize, nu toate placute. De fapt, majoritatea neplacute. Una dintre ele a fost faptul ca am experimentat pe propria piele efectele incalzirii globale. Si contrar asteptarilor si prognozelor, intreaga Europa s-a confruntat cu o iarna foarte friguroasa si foarte bogata in zapada. In Marea Britanie situatia a fost aproape dramatica.

Dar nici Romania nu a dus-o mai bine. In Bucuresti zapada a ingropat totul: masinile parcate, trotuarele, traficul etc. Nu mai vazusem de mult timp atata zapada, in cantitati atat de "industriale", astfel ca am ajuns sa ne gandim la tehnici de supravietuire cand ninge in Bucuresti sau la cum sa te imbraci iarna in Bucuresti ca sa supravietuiesti

Firmele de dezapezire au facut o treaba de mantuiala si au dat nastere la nameti mamut pe marginea strazilor sau au ingropat si mai tare masinile oricum blocate. In timp nametii au inceput sa semene cu adevarati ghetari si au si prins duritatea lor. Daca aveai ghinionul sa te trezesti cu o astfel de formatiune in spatele masinii parcate, puteai sa zici ta-ta la ti-ti pana la primavara.

Nametii-ghetar de Bucuresti erau aici si pareau ca nu o sa ne mai paraseasca niciodata.

1 2

Am facut ce face omul de mii de ani si bucuresteanul cand are un primar incapabil: ne-am adaptat. Am dezvoltat tactici de excaladare si de ocolire si chiar ne-am obisnuit cu ghetarii in peisaj. Insa, de curand, incalzirea globala a lovit din nou (sau doar primavara care-si intra in drepturi) si ghetarii au devenit material didactic pentru a studia si pentru a observa cu cata rapiditate se pot topi acestia la Polul Nord sub efectul incalzirii globale.

Dar am experimentat si efectele devastatoare pe care le aduce topirea ghetarilor - strazi si statii de metrou inundate, intersectii blocate, un oras dat peste cap. Intocmai cum ghetarii care se topesc la Polul Nord lasa sa iasa la iveala tot felul de relicve, asa si cei din Bucuresti au lasat in urma lor "relicve", mai putin placute. Oricine s-a plimbat prin Bucuresti dupa terminarea "glaciatiunii" poate depune marturie ca strazile erau tixite fie cu gunoaie ce tocmai ieseau din starea de criogenie, fie de rahatei de catei. Nu putem spune ca ne e dor de ghetari, dar nici de ce au lasat ei in urma.  

Totodata cu topirea ghetarilor am aflat si ca acestia au o putere foarte mare de erodare asupra strazilor. Si odata cu gropile, am aflat si ca primarul nostru isi bate joc de noi. Poate tot el a regizat de la bun inceput aparitia ghetarilor pe strazile bucurestene, pentru a-i invata pe cetateni pe pielea lor efectele poluari si a incalzirii globale... asa, ca un semnal de alarma.


Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Bucuresti

14°C Light Rain


Follow me facebookTwitter  

Animale urbane

Care crezi ca va fi viitoarea gripa?
|Rezultate|Alte sondaje

Povestiri urbane

In ce "mit urban" crezi cel mai mult?
|Rezultate|Alte sondaje

Newsletter