Login | Fa-ti cont

La un pas de moarte: imaginea Romaniei


2 comentarii vrei sa comentezi?

tudor 20:50 on 11 Februarie
0
|
#1. imaginea

Imaginea Romaniei este proasta, pentru ca viata in Romania este proasta comparata cu cea "din vest" (care vest incepe dupa Nadlac). In momentul in care majoritatea romanilor vor fi multumiti cu ceea ce sunt si nu vor mai da o ceapa degerata pe imaginea pe care o au strainii despre ei - atunci imaginea Romaniei va fi din nou buna.

Teoria spune ca oamenii apreciaza ca frumos chipul unui om care inspira sanatate: apreciem dintii albi, chipul simetric, pielea luminoasa. Tot asa si o societate e frumoasa atunci cand e sanatoasa.

Incepand din anii 50 pana la sfarsitul anilor 70 economia romaneasca a avut crestere economica continua, in anii 60 peste media europeana. In anii 70 Romania micsorase diferenta intre nivelul de trai autohton si cea din restul europei. Viata in Romania prezentata atunci pare mai buna, pentru ca era mai buna. De la sfarsitul anilor 70 si pana in 2000 Romania a avut o inrautatire continua a nivelului de trai (citeam undeva ca in 84 un roman consuma de trei ori mai putina energie decat in 79 - in iarna aia nu s-a dat caldura in bucuresti ... lumea inghetza in case...iar anii 90 ce sa mai vorbim... somaj, mizerie).

Ideea e ca suntem aici cu imaginea pe care o avem din motive obiective si nu intotdeauna aflate sub controlul "romanilor". Odata ce acceptam asta solutia ca imaginea romaniei sa fie imbunatatita este evidenta: cresterea nivelului de trai, transparenta, societate civila - o societate curata. Si dupa asta va veni si imaginea. In loc sa ne chinuim sa spoim lucrurile pentru straini ar trebui sa ne concentram sa ne facem viata mai buna - imaginea va veni...


Crissu 03:28 on 14 Februarie
0
|
#2. Agreed

Mai ca imi venea sa-i dau un Thumbs Up comentariului lui Tudor.


Bucuresti

14°C Light Rain


Follow me facebookTwitter  

Animale urbane

Care crezi ca va fi viitoarea gripa?
|Rezultate|Alte sondaje

Povestiri urbane

In ce "mit urban" crezi cel mai mult?
|Rezultate|Alte sondaje

Newsletter