Login | Fa-ti cont

Tutankamon - dezvaluiri incendiare

Daca Tutankamon ar trai in zilele noastre, ar fi in mod sigur un personaj monden, prezent daca nu in tabloide, atunci in ziarele serioase care ar relata zi de zi ce mai face regele. Si-a mai facut o piramida, oare delapideaza bani de la stat?

Tutankamon e insa interesant si acum, ba chiar cu atat mai mult cu cat dezvaluirile despre el nu se termina. Mormantul a fost descoperit in 1922, masca lui funerara a ajuns simbol al Egiptului, numele lui a intrat in imaginarul popular dar povestile despre el continua.

discovery

Doctorul Zahi Hawass a descoperit lucruri noi si neasteptate despre Tutankamon. Pana acum se credea ca a fost ucis cu o lovitura dar, ei bine, acum se pare nu e chiar asa sau mai exact cea care l-a lovit a fost malaria, in combinatie cu o maladie osoasa. Cercetarile au mers foarte departe, au fost facute cu mijloace moderne si avansate si astfel stim acum mai multe lucruri despre viata sau familia sa.

Va dati seama cum ar fi sunat asta intr-un tabloid? Sau la OTV? Cum ar fi sa afli ca un star ar fi murit altfel decat credea toata opinia publica? Tragedie, mister, dezvaluiri, agitatie, zeci de "specialisti" care sa-si dea cu parerea, poate vrajtoare. De exemplu:

Senzational! Tutankamon, cine e tatal tau adevarat? Amenhotep al III-lea, Akhenaton sau Smenkhare?
Exclusivitate! Tutankamon a ascuns peste trei mii de ani ca a murit de malarie!
Incredibil! Pe corpul lui Tutankamon s-au gasit urmele flacarii violet!

Intra in comuniune cu spiriitul lui Tutankamon si afla mai multe despre malarie!

discovery

Din fericire insa, pe Discovery se trateaza lucrurile altfel. In curand vom putea vedea un super documentar despre cum s-a ajuns la aceste dezvaluiri incendiare despre Tutankamon, cum a lucrat doctorul Hawass, cum a studiat ADN-ul, ce metode a folosit si ce a aflat. Practic, doctorul a condus o echipa de criminalisti care au scos la iveala o gramada de date inedite despre viata, domnia lui, precum si despre parinti, bunici si felul in care a murit.

In SUA documentarul are premiera zilele acestea, noi il vom vedea insa pe 23 si 30 mai pe Discovery World.

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Bucuresti

14°C Light Rain


Follow me facebookTwitter  

Animale urbane

Care crezi ca va fi viitoarea gripa?
|Rezultate|Alte sondaje

Povestiri urbane

In ce "mit urban" crezi cel mai mult?
|Rezultate|Alte sondaje

Newsletter