Login | Fa-ti cont

Fenomene stranii: viata dupa moarte a unui cumparator fidel

Stransi in jurul unei mese, intr-o camera intunecata, in jurul unui glob de cristal, stau rudele indurerate ale unui consumator- shopping addict, apostol ascultator al dictaturii capitaliste, care a trecut in nefiinta. Rudele au apelat la o clarvazatoare ca sa verifice daca dragul lor e bine in lumea de dincolo si daca a reusit sa se adapteze.

Clarvazatoarea ia niste sange de gaina, il pune peste zatul din ceasca, se uita repede in palmele solicitantilor, isi consulta globul de cristal si da vestile familiei. A reusit sa-l contacteze pe Cumparatorul Fidel si a aflat de la el ca viata dupa moarte e plictisitoare si... fara magazine.

pungi

La intrarea in Rai, Sf. Petru a fost destul de brutal cu personajul din poveste si l-a refuzat fara sa stea pe ganduri. Cumparatorul Fidel nu a inteles si l-a rugat pe gardianul sfant sa-i transmita lui Dumnezeu urmatorul mesaj:

"Dar cum, Doamne, am facut tot ce mi-ai cerut. Am fost la cumparaturi, am luat toate pliantele de la toate hipermarketurile din cutia postala si nu le-am aruncat, le-am studiat si am facut insemne pe lista de shopping.

Nu am ratat nicio oferta, nicio promotie, m-am calcat in picioare ca sa prind un produs inutil doar pentru ca am vazut semnul divin  -reducere %. Am stat la cozi infernale si m-am certat cu cei care aveau aceeasi misiune sfanta doar ca sa cresc in ochii Tai. Nu am uitat niciun raft si nu am plecat niciodata cu al meu carucior gol. Am strans puncte ca sa primesc si alte lucruri de la supermarketul care imi premia loialitatea. Am facut tot, nu am incalcat nicio porunca sfanta a consumismului".

haine

Familia pleaca dezgustata de la intalnirea cu clarvazatoarea, mai indurerata ca inainte, gandindu-se ca sarmanul Cumparator Fidel nu si-a gasit linsitea dupa o viata petrecuta in smerenie capitalista. Adevaratele fenomene stranii abia acum incep.

Cumparatorul Fidel, plictisit intr-o lume fara promotii si supermarketuri s-a hotarat sa faca o vizita pe Pamant, sa-si vada familia si sa umble prin magazine, asa cum facea odinioara. Familia a sesizat fenomenele stranii cand au inceput sa remarce gramada de pliante cu promotii pe care o gasea prin casa. Fiecare pliant avea insemne si notificari, iar familia a recunoscut imediat scrisul; era al Cumparatorului Fidel.

Si in supermarketuri s-a observat o prezenta ciudata, o umbra care umplea frenetic cosurile si le aseza la casa. Nu rata niciun produs la reducere si avea o logica in plimbarea caruciorului prin raioanele depozitului cu de toate.

Familia, de data aceasta disperata ca nu putea sa duca o viata normala din cauza prezentei de dincolo, a revenit la clarvazatoare. Membrii familiei au rugat-o sa faca ceva, o interventie mistica prin care sa scape de fantoma disperata dupa cumparaturi, persoana care nu le da pace daca nu fac shopping cum trebuie.

Clarvazatoarea, intr-un moment de maxima intelepciune a spus: "atata timp cat Cumparatorul Fidel va avea concurenta si cat mai sunt altii ca el pe Pamant, el nu se va potoli, va va vizita si va face cumparaturi ca pe vremuri".

Se cere ajutorul populatiei pentru a elibera spiritul Cumparatorului Fidel. Opriti-va din mania reducerilor, nu va mai calcati in picioare sau pe capete la cumparaturi, nu mai faceti imprumuturi ca sa puteti sa luati lucruri inutile. Fiti cumpatati, altfel spiritul vostru va bantui magazinele si va innebuni persoanele dragi. Capitalism si criza, dar sa le intelegem si noi cum trebuie.

 

n.r: acest pamflet vine in urma filmuletului care a facut ravagii saptamana trecuta, clipul in care mii de romani se omoara pentru niste flori la 1 leu sau pentru o bormasina la 15 lei. Acesta nu este un caz singular, s-au mai intamplat batai pe produse si cu alte ocazii, dar ca cea de saptamana trecuta, parca n-a mai fost niciuna. Cumparatorul Fidel poate fi oricare dintre cei care s-au inghesuit si s-au luptat pentru o "oferta promotionala", important e sa nu ajungem si noi in situatia lui.

Si ca sa nu fim acuzati de romanisme si anti-patriotism, iti aratam un filmulet si de peste hotare cu o situatie similara.Alte fenomene stranii se intampla pe Discovery Channel, maine, 26 martie, la ora 22:00 si la 23:00: primul episod ne va arata un baietel care este atacat de o forta supranaturala si in episodul de la 23:00 vedem cum o familie este deranjata de aparitii fantomatice. Vezi tot programul Discovery Channel de maine aici.


Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Bucuresti

14°C Light Rain


Follow me facebookTwitter  

Animale urbane

Care crezi ca va fi viitoarea gripa?
|Rezultate|Alte sondaje

Povestiri urbane

In ce "mit urban" crezi cel mai mult?
|Rezultate|Alte sondaje

Newsletter