Login | Fa-ti cont

Meserii murdare: de serviciu in Irish Pubs de St. Patrick's Day

Astazi, irlandezii voiosi sarbatoresc Ziua Irlandei, cunoscuta pentru amatorii de bere sub numele de St. Patrick's Day sau Saint Paddy's Day. Indiferent daca se stie motivul acestei sarbatori sau daca exista un minimum de cunostinte despre cine a fost Sfantul Patric, oamenii sarbatoresc o zi pur irlandeza doar de dragul de a petrece asa cum o fac roscovanii de peste hotare.

leprechaun


Asadar, in aproape fiecare tara, tag-uita frumos cu cel putin un Irish Pub, lumea vine la sarbatoarea de pe 17 martie cu mic, cu mare. Nu conteaza ca nu ai radacini irlandeze sau ca nu clocoteste in tine sangele verde, important e sa vrei sa te strecori intr-un Irish Pub si te scalzi in rauri de bere pe ritmuri de cimpoi si in pasi de step.

Febra irlandeza, boala de-o zi, cuprinde orice persoana cu o imunitate slaba la tot ce inseamna petrecere. Simptomele zilei de St. Paddy se manifesta peste tot la fel, in cantitati mai mari sau mai mici: totul devine verde (incearca sa nu confunzi Irlanda cu Amsterdam), trifoiul pe care il cautai pe pajisti cand erai mic acum trebuie sa fie la loc de cinste pe fruntea ta sau in orice alt loc la vedere, te imprietenesti cu spiridusii si neaparat, dar neaparat, trebuie sa aterizezi intr-un Irish Pub.

irish clover

Sarbatoarea roscovanilor are multi adepti, toti pasionati de bere si de toate bauturile irish, adica, cele cu alcool; lucrurile simple le lasa altor natiuni. Se intampla totusi sa existe niste persoane care sa spuna verde-n fata: "Urasc St. Patrick's Day!". Acestea sunt femeile de serviciu din Irish pubs, chelneritele din pub-uri sau oamenii care se ocupa de curatenia strazilor in aceasta zi.

Nu dam vina pe spiridusi- daca ei sunt mai mici asta nu inseamna ca trebuie sa atarnam toate greutatile de urechile lor; cert e ca la aceasta sarbatoare, oamenii o iau razna. Nebunia temporara din 17 martie, scuza sub care pledeaza toti alcoolicii sub acoperire si toti petrecaretii, are la baza berea la draft si alcoolul cu samanta irlandeza; acolo unde nu e bere, e whisky.Indiferent de "otrava" aleasa, efectele sunt aceleasi: o masa de oameni eterogena, persoane agitate pe punctul de a izbucni violent, galagioase, transpirate de la atata step a la Riverdance si destul de indraznete cu strainii. Chelneritele trebuie sa se plimbe printre irish wannabees care nu inteleg de la primul semn de sudoare ca trebuie sa se opreasca si sa se calmeze si insista intr-o agitatie pe care nici spiridusii nu o inteleg.

Sarmanele ospatarite trebuie sa suporte glumele porcoase si replicile de prost-gust, soptite de bere barbatilor petrecareti. Daca pe ele le compatimeam, ce sa mai spunem despre femeile de serviciu care vin in urma creatorilor de haos irlandez si trebuie sa curete toate urmele de verde din pub.

Trebuie sa intelegi ca sarbatoarea St. Patrick este guvernata de bere si whisky si, in regimul totalitarist impus de acestea, nu exista limite sau abtineri. Oamenii sunt fortati sa se distreze pana la epuizare fara sa tina cont de norme de igiena sau de incompatibilitati precum noroi-masa pe care persoanele le comit atunci cand se urca pe mobilier pentru o demonstratie artistica.In aceasta dictatura a alcoolului si a distractiei, pagubele rezervate pentru femeia de serviciu sunt monstruoase. Efortul de a readuce pub-ul la o stare decenta face ca aceasta meserie, in special de Saint Paddy's Day, sa intre la categoria meserii murdare.

Daca nu ne crezi ca sarbatoarea verde naste monstri in urma carora e nevoie de curatenie, multa si greu de realizat, iata niste filmulete; imaginea post-party ti-o faci singur, nu e greu de imaginat.

 

Pentru mai multe meserii murdare, urmareste emisiunea cu acelasi nume de pe Discovery Channel. Saptamana aceasta, joi, 18 martie, la ora 11:00, emisiunea despre "Manuitor de serpi". Vezi tot programul Discovery aici.

Citeste mai multe despre aceasta sarbatoare si despre irlandezi:

St. Patrick's Day la noi, acum un an.
Facts despre Irlanda.
Toata lumea iubeste St. Patrick's Day.


Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Bucuresti

14°C Light Rain


Follow me facebookTwitter  

Animale urbane

Care crezi ca va fi viitoarea gripa?
|Rezultate|Alte sondaje

Povestiri urbane

In ce "mit urban" crezi cel mai mult?
|Rezultate|Alte sondaje

Newsletter