Login | Fa-ti cont

Cand o iei incet totul arata altfel - miracolele Time Warp

Cu avansul tehnologiei, curiozitatea noastra s-a dezvoltat intr-o joaca de oameni mari in care nu mai cautam mari adevaruri, ci mici surprize. Unele implica viteza, intr-o forma sau alta. Ne plac fie lucruri rapide, fie cele incete. De la primele ramanem cu senzatia, de la cele din urma cu informatiile. Si cele mai bune replici de aruncat intr-o discutie cu prietenii.

Information is power, chiar daca vine in urma unei analize lente si precise. Mai ales ca unele dintre ele pot fi foarte placute. Analizele, desigur:Sau nu:Lucrurile in slow motion ne fascineaza pentru ca ne expun unor detalii care ne scapa in mod normal. Vedem lucrurile cu "alti ochi". Un moment in slow motion intr-un film de actiune ne da pe spate, o reluare intr-un meci decide finalul, o pauza de cinci minute in care te rupi de haos si iei lucrurile incet schimba fluxul actiunii.

Ei si cum ar fi daca cineva ar face o emisiune plina cu astfel de filmulete care sa detalieze in slow motion tot felul de lucruri, de la ce se intampla cand cineva este lovit peste fata, la ce se intampla cand spargi un balon plin cu apa. Si nu chiar oricine se ocupa de asta ci chiar un profesor si cercetator de la MIT (Massachusetts Institute of Technology), Jeff Lieberman, omul dispus sa incerce cele mai traznite lucruri la Time Warp.

Minunile tehnologie se transforma in jucarii performante si acum o simpla filmare a unei sticle care se sparge se transforma intr-un film de suspans si aventura in care zboara cioburi in toate directiile in timp ce noi cascam gura uimiti (nu ca se imprastie cioburile in toate directiile ca asta stiam, dar la cum se comporta acestea).

Cum ar fi daca am putea sa trecem totul prin slow motion, sa luam viata cu incetinitorul si bucuriile sa nu mai fie de moment si sa se lungeasca ore bune. Si cum am putea sa vedem totul mai limpede am evita sa fim buzunarati in autobuze.Puteti urmari emisiunea Time Warp in fiecare sambata seara de la ora 23.00, mai ales in serile in care lucrurile merg foarte incet. Aici vezi programul tuturor emisiunilor Discovery.

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Bucuresti

14°C Light Rain


Follow me facebookTwitter  

Animale urbane

Care crezi ca va fi viitoarea gripa?
|Rezultate|Alte sondaje

Povestiri urbane

In ce "mit urban" crezi cel mai mult?
|Rezultate|Alte sondaje

Newsletter